Українські футболісти реабілітуватися перед вболівальниками — перемогли суперників

21 червня в рамках другого туру групового етапу Чемпіонату Європи футболісти Національної збірної України провели матч проти збірної Словаччини.

Слід зазначити, що за збірну України в цьому матчі грало двоє колишніх гравців чернігівської «Десни» — Михайло Мудрик та Андрій Ярмоленко.

Гра відбувалася в місті Дюссельдорф на стадіоні «Дюссельдорф Арена».

Після розгромної поразки в попередньому турі від збірної Румунії, українські футболісти прагнули реабілітуватися перед вболівальниками.

Перший тайм обидві команди розпочали досить обережно, адже будь-яка помилка у матчі могла виявитися фатальною.

Втім, на 17-й хвилині словаки першими відкрили рахунок у матчі. Лукаш Гараслін подав на дальню стійку, де Іван Шранц виграв верхову боротьбу в Олександра Зінченка та головою спрямував м'яч у ворота Анатолія Трубіна.

Натомість у першому таймі в українських футболістів майже нічого не виходило.

В перерві матчу головний тренер нашої збірної Сергій Ребров вніс у гру своїх підопічних корективи і в другому таймі вони заграли набагато краще.

На 54-й хвилині після прориву Михайла Мудрика м'яч опинився на лівому фланзі атаки. Олександр Зінченко долучився до атаки, виконав прострільну передачу у центр штрафного майданчика, де Микола Шапаренко пробив повз воротаря суперників Мартіна Дубравку, зрівнявши рахунок.

Після забитого голу «синьо-жовті» захопили ініціативу в матчі і на 80-й хвилині вийшли вперед. Ілля Забарний віддав передачу Миколі Шапаренку в середню лінію, той закинув уперед на Романа Яремчука, який прийняв верховий м'яч у штрафному і другим дотиком відправив шкіряну кулю у словацькі ворота.

Після матчу головний тренер збірної України Сергій Ребров зазначив: «Хочу подякувати гравцям. Задоволений духом команди. Бачив, що після пропущеного голу футболісти засмутилися. В другому таймі справді було дуже багато моментів, і нам вдалося перемогти. Після перерви перебудували гру, і це дало можливість створювати гольові моменти. Гравці розуміли, що є шанс вирвати перемогу. І я задоволений, що ми цим шансом скористалися».

Отже, після мінімальної перемоги з рахунком 1:2 над збірною Словаччини, українські футболісти зберігають непогані шанси на вихід до 1/8 фіналу Чемпіонату Європи.

Наступний матч збірна України проведе 26 червня в місті Штутгарт проти збірної Бельгії.

Результати матчів 2 туру. Група Е:

Словаччина –Україна 1:2 .

Бельгія – Румунія матч відбудеться 22 червня.

Олександр Молибога

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?